Domácí Toffifee

19. prosince 2009 v 8:58 | Kláruše |  Drobné cukroví
Potřebujeme (na 60ks)
  • 1 plechovka salka
  • jádra lískových ořechů
  • 200g čokolády na vaření
  • cca 100g másla
  • papírové košíčky

Postup
Plechovku salka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 hodiny. Zkaramelizuje. Potom si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, aby byla tekutá a plníme jí dno košíčků. Necháme zatuhnout. Dále ukrajujeme lžičkou kousky ze zkaramelizovaného salka, vmáčkneme do něj oříšek a zalijeme zbytkem čokolády. Necháme v chladu ztuhnout, v chladě taktéž uchováváme:)
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 papame papame | 25. prosince 2009 v 5:35 | Reagovat

luxusní!:)

2 anicka625 anicka625 | 31. prosince 2009 v 11:54 | Reagovat

Neni co dodat...prostě mňamkaa

3 Anča Dlaňová Anča Dlaňová | 13. prosince 2012 v 21:21 | Reagovat

jak se mi ten klacek staví,mlsání mě pořád baví :D

4 tifus tifus | 16. února 2014 v 22:37 | Reagovat

Hlavně používejte ty papírové košíčky, poprvé jsem to dělal v kovové nádobce a nešlo to vyndat

5 Jarka Jarka | E-mail | 16. prosince 2015 v 11:22 | Reagovat

Prosím o radu - nevím kde jsem udělala chybu, ale nechce mi to ztuhnout na tolik, abych to mohla vyklopit z plastový krabičky od Toffifee. :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama