Marokánky

21. prosince 2009 v 15:47 | Denča |  Drobné cukroví
Potřebujeme
  • 130g hladké mouky
  • 270g cukru krupice
  • 240g mandlí a ořechů (dávala jsem 120g mandlí a 120g lískáčů)
  • 180g smetany ke šlehání
  • 240g kandovaného ovoce
  • 400g medu
  • 120g másla
  • čokoláda na vaření a trochu másla - na potírání

Postup
Cukr, mouku, máslo, med a šlehačku svaříme. Poté odstavíme a přidáme kandované ovoce, ořechy, mandle a dobře promícháme. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Na plech s pečícím papírem tvoříme kávovou lžičkou "kuličky" (bochánky). Necháváme mezi nimi prostor, protože kuličky se nám při pečení roztečou na placičky. Pokuď by se vám zdálo, že se roztékají hodně a jsou tenké, tak stačí přidat do směsi trochu mouky. Pečeme je na 125 stupňů a poté pozvolna jen na 100 stupňů do zlatova. Po vyndání z trouby sundáme pečící papír i s placičkami z plechu, ale na placičky nesaháme, aby se nerozpadly. Až vychladnou teprve je sundáme z papíru a potíráme nebo máčíme v rozpuštěné čokoládě s trochou másla. Dobrou chuť :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 buchtinda buchtinda | 22. prosince 2009 v 15:10 | Reagovat

Lepší než mandle a lískáče jsou vyloupaný arašídy. Zkuste :-))

2 Denča Denča | 6. prosince 2013 v 23:52 | Reagovat

Medu má být 40g :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama