Medovníkové hvězdičky

23. prosince 2009 v 16:42 | Dana
Potřebujeme

Těsto:
  • 220g hladké mouky
  • 70g pískového cukru
  • 50g tuku
  • 2 a 1/2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce mléka
  • 1 malé vejce
  • 1/2 lžičky jedlé sody
Krém
  • 100g změklého másla
  • 0,9dl mléka
  • 70g moučkového cukru
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rumu

Postup
V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit!! Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku prosátou se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme je do fólie a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Na krém rozšleháme mléko s moukou, směs uvedeme do varu a zastálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem. Krém necháme v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát silný přibližně 2 mm, vykrájme hvězdičky a položíme na plech vyložený papírem. Hvězdy pečeme 4-5 minut při 170°C. Po vychladnutí rozdromíme pár hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři slepíme k sobě. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu odležet 2 dny.

Tento recept se zdá složitý ale není tomu tak. Po dokončení a odležení je to to nejlepší cukroví co jsem kdy jedla. Vřele doporučuji :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 papame papame | 23. prosince 2009 v 16:43 | Reagovat

mňam, škoda že ho už nestihnu.stejně by se neodleželo... ale tak příští rok ho určo zkusím:) nebo někdy jako dezert.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama