Rakvičky

10. prosince 2009 v 15:23 | Jiťule |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 1 žloutek
  • 50g moučkového cukru
  • 5g vanilkového cukru
  • tuk na vymazání formiček
  • šlehačka 31%, vanilkový cukr


Postup
Nejprve si důkladně vymažeme tukem formičky na rakvičky. Vložíme do ledničky, aby tuk ztuhnul. Do mísy prosejeme oba cukry, přidáme žloutek a třeme asi 1/2hod., dokud není těsto hladké, lehce tekoucí. Poté plníme formičky do 1/2 výšky. Pečeme (spíše sušíme) v předehřáté troubě na 100°C. Jakmile rakvičky naskočí do výšky - 5-10min. - stáhneme na 50°C a dosušujeme. Po upečení opatrně vyjmeme z formiček, na kraji uděláme opatrně otvor a plníme vyšlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem. Nebo můžeme šlehačku nastříkat na vršek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama