Zapečené brambory se zelím a mletým masem

13. prosince 2009 v 9:01 | Jiťule |  Vepřové a mleté
Potřebujeme
  • 750 g brambor
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 500 g mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • 2-4 stroužky česneku
  • tuk na vymazání pekáče

Postup
Zelí s nadrobno nakrájenou cibulí dusíme mírně podlité vodou asi 20 minut. Brambory ve slupce uvaříme, ale slijeme ještě předtím, než jsou zcela uvařené. Mleté maso promícháme s rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme tukem (nejlépe máslem) a položíme vrstvu mletého masa. Na něj poklademe zelí a na zelí na plátky nakrájené oloupané předvařené brambory. Vrstvy můžeme střídat. Necháme zapéct v troubě asi 10 minut a potom vyjmeme, zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a dáme do trouby ke konečnému zapečení. Celkově zapékáme 30-40 min.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama