Kuře na švestkách

24. ledna 2010 v 18:49 |  Drůbeží maso
Potřebujeme
  • kuře
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké petržele
  • půlka celeru
  • cibule
  • 3-4 brambory
  • 1 nebo 2 sáčky sušených švestek (dle chuti)
  • vrchovatá kl medu
  • lžíce citrónové šťávy z čerstvého citrónu
  • sůl

Postup
Kuře nasolíme i zevnitř, naplníme švestkama a položíme do pekáčku. Kolem narovnáme pokrájenou zeleninu, cibuli a brambory, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 250 stupňů do změknutí. Když je kuře měkké, potřeme ho medem rozmíchaným v citrónové šťávě. Poté ještě pečeme kuře bez pokličky do zlatova. Je možno ještě pod kuře přidat trochu másla. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama