Rýžová kaše s ananasem

10. ledna 2010 v 19:21 | Simka |  Sladká jídla
Potřebujeme (2 porce)
  • 200g rýže
  • plechovka ananasu, hruška (může být v podstatě jakékoliv čerstvé či kompotové ovoce)
  • 1,5 PL moučkového cukru, špetka soli
  • 1 KL flory
  • hrst rozinek
  • 400-500ml mléka

Postup
Rýži propláchneme a dáme vařit v lehce osoleném mléce s cukrem, florou a rozinkami. Vaříme do měkka. Pokud je rýže tuhá, přidáme kapku mléka a pokračujeme ve vaření. Doba vaření je cca 20-25 minut. Poté, co se mléko "vyvaří" hrnec odstavíme a vmícháme ovoce. Necháme pod pokličkou prohřát (již bez vaření) a podáváme lehce posypané kakaem. Pokud je rýže příliš suchá, polejeme lehce šťávou z kompotu, který jsme použili, popř. máslem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 11. ledna 2010 v 9:12 | Reagovat

tohle jsem vzdycky chtela vyzkouset,jen recept chybel:)vypada to uchvatne

2 Mája Mája | 29. srpna 2010 v 13:29 | Reagovat

Místo cukru bych dala med:)

3 dewora dewora | 11. listopadu 2010 v 17:38 | Reagovat

naprosto výborné :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama