Slané vdolky

24. ledna 2010 v 14:38 | Denča |  Slané dobroty
Potřebujeme
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 100g másla
  • 60g krupice
  • vejce
  • 40g droždí
  • 3/4 l mléka
  • lžička soli

Postup
Ohřejeme mléko, rozdrobíme do něj kvasnice a přidáme lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek a poté kvásek nalijeme do ostatních surovin a vypracujeme těsto. Po vykynutí uděláme bochánky, které rovnáme na plech vymazaný máslem, potřeme je rozšlehaným žloutkem, posypeme mákem nebo kmínem, hrubou solí a necháme asi 20 minut znovu kynout. Poté dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů do zlatova. Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama