Provensálské tofu s těstovinami

2. února 2010 v 18:58 | Petra |  Bezmasá jídla
Potřebujeme (na 2 porce)
  • 200g tofu (bez nebo i s oblíbenou příchutí)
  • provensálské koření
  • sójová omáčka
  • worchesterová omáčka
  • chilli omáčka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • olej
  • 1 konzerva krájených rajčat (v létě možno nahradit čerstvými rajčaty a trochou protlaku)
  • těstoviny (ideálně celozrnné)

Postup
Tofu nakrájíme na kostičky a necháme cca 1 hodinu marinovat ve směsi provensálského koření, sójovky, worchesteru, chilli omáčky a česneku (plochou nože česnek rozmáčkneme a pak překrájíme na drobno). Na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku a poté přidáme marinované tofu a opečeme. Nakonec zalejeme rajčaty a necháme chvíli povařit.
Podáváme s těstovinami.
Lehké, rychlé, zdravé a moc dobré.:-)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama