Plněné brambory rukolou a nivou

1. dubna 2010 v 14:26 | Denča |  Bezmasá jídla
Potřebujeme
  • brambory ve slupce (velké), asi 1 kg
  • mražený hrášek 200g
  • salát Rukola 50-60g
  • niva 150-200g (možno použít i eidam)
  • červené hroznové víno 300g (kuličky rozpůlíme a vyndáme jadýrka)
  • sůl, lžička másla nebo oleje
  • dresink: 1 tvaroh s pokrájenou cibulkou a sůl nebo bílý jogurt (cca 300g) se stroužkem česneku a sůl (dobré je přijídat oboje)

Postup
Brambory uvaříme ve slupce do měkka a rozpůlíme. V každé půce vydlabeme malou lžičkou malý dolíček a narovnáme na olejem vytřený plech. Do každého dolíčku dáme asi lžičku hrášku spařeného horkou vodou. Na pánvičce rozehřejeme lžičku másla (oleje) a hodíme tam lehce pokrájenou rukolu a zamícháme. Rukola rychle změkne (asi za 15 vteřin) a pak ji odstavíme a osolíme. Na hrášek narovnáme změknou Rukolu, plátek nivy nebo kousek eidamu a 2 půlky hroznoného vína. Asi 10-15 minut zapékáme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů. Podáváme s tvarohem s cibulkou a jogurtem s česnekem. Hrnek kefíru je také fajn.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama