Špenátová roláda

1. dubna 2010 v 16:02 | Denča |  Slané dobroty
Potřebujeme

Roláda:
  • 200g mraženého nebo čerstvého listového špenátu
  • 3 vejce
  • stroužek česneku (drobně pokrájet)
  • lžička dižonské hořčice
  • sůl, pepř
Náplň:
  • šunka 150-200g
  • eidam 150-200g
  • 50g tvarohu
  • 50g gervais
  • sůl, pepř

Postup
Listový špenát rozmrazíme, přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, česnek, hořčici a zamícháme. Zvlášť ušleháme 3 bílky, které do směsi lehce přimícháme. Vše vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů do zlatova. Upečenou placku (asi 0,5-1cm silnou) pomalu odděláváme od papíru pomocí nože a zamotáme do rolády. Vychladlou roládu rozpůlíme na 2 kusy a rozmotáme. Jeden díl potřeme rozšlehaným tvarohem s gervais, solí a pepřem. Posypeme polovinou strouhaného sýra a poklademe polovinou plátků šunky. Pomalu zavineme. Druhý díl posypeme druhou polovinou strouhaného sýru a poklademe plátky šunky. Opět pomalu zavineme. Obě rolády dáme na plech a asi 10-15 minut zapékáme. Roláda nesmí moc zhnědnout, jen se trochu vysuší. Krájíme na tenké plátky a podáváme s opečenými toasty (nebo s jiným opečeným pečivem).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 2. dubna 2010 v 8:28 | Reagovat

Vypadá to skvěle, to si musím udělat :-)

2 Denča Denča | 3. dubna 2010 v 13:11 | Reagovat

Věřím, že ti to bude chutnat :-) Osobně špenát moc nemusím, ale tuhle roládu miluju :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama