Tvarohová bábovka s čokoládou

28. dubna 2010 v 11:41 | Kláruše |  Bábovky, muffiny, rolády
babovka

Potřebujeme
  • 4 vejce
  • 1 tvaroh
  • 1/2 másla
  • 250g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoláda množství dle chuti
  • možno přidat lžíci rumu

Postup
Změklé máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme tvaroh, případně rum a znovu hmotu důkladně prohněteme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh ušlehaný ze 4 bílků. Čokoládu si nalámeme či nakrájíme na kousky a přimícháme do těsta. Pečeme ve formě vymazané máslem a vysypané hrubou moukou zhruba hodinu. První čtvrthodinu pečeme na 200°C, poté stáhneme troubu na čtvrt hodiny na 180°C a poslední půlhodinu pečeme na 160°C. Nutno hlídat, každá trouba peče jinak. Kdyby se bábovka zhora připalovala a uvnitř nebyla dopečená, položíme na formu alobal a necháme jí dopéct. Po vychladnutí je možno ještě polít čokoládovou polevou. TIP: Bábovka se z důkladně vymazané a moukou vysypané formy dobře vyklepává, pokud ji necháme trochu zcladnout a poté kolem ní obtočíme mokrý hadr - pak vypadne ven, že nestačíte říct ani švec. A navíc vcelku!:D
babovka
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 ♪Wan$_Kiss* ♪Wan$_Kiss* | Web | 28. dubna 2010 v 11:59 | Reagovat

Krásny blog :-D pozrieš pls. môj

2 Andrea Andrea | 29. dubna 2010 v 19:27 | Reagovat

jé, to je hezká fotka :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama