Bábovka s vaječným likérem

10. května 2010 v 19:30 | Denča |  Bábovky, muffiny, rolády
babovka
Potřebujeme
  • 250 ml vaječného koňaku
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 250g hladké mouky
  • 250g cukru krystal
  • 125g solamylu
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, potom přidáme vanilkový cukr a kypřící prášek a znovu zašleháme. Dále přidáme mouku, solamyl, koňak a olej a ještě jednou vyšleháme. Vánočku si vymažeme máslem a vysypeme moukou a směs do ní nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů. V původním receptu byla doba pečení 45 minut, ale já jsem jí pekla hodinu a půl, takže to chce hlídat a zkusit špejlí, jestli už je hotová. Pokud by ještě nebyla upečená, ale nahoře už dost tmavla, stačí bábovku přikrýt alobalem :-) Bábovka vydrží strašně dlouho vláčná, i za 3 dny je jako čerstvá a krásně voní koňakem :-)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Andrea Porkertka Andrea Porkertka | 13. května 2010 v 10:58 | Reagovat

Taky moc krásný...já to asi zkusím, ale bojím bojím. Neumím moc vařit, moje kuchařské zkušenosti spočívají v podušení masa na pánvi a uvaření přílohy :-D

2 Morální Morální | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 11:36 | Reagovat

Moc pěkný blogík. Zase někdy mrknu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama