Jahodový dort ze Švédska

5. května 2010 v 19:15 | Trnobilek |  Dorty
Potřebujeme

Korpus
  • 180g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 180g moučkového cukru
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • kypřicí prášek
  • 3 lžíce vody (pokud nemáte troubu jako já na kolejích, stačí koupit hotový korpus)
Na potření
  • Jahodová marmeláda
Dále potřebujeme
  • 3 kelímky smetany ke šlehání
  • cukr dle chuti
  • 2 ztužovače šlehačky
  • čerstvé jahody
  • želatina - červená
  • bílá čokoláda, kokos

Postup

Korpus: Celá vejce ušleháme s cukrem a vodou, přidáme strouhanou citronovou kůru a špetku soli, nakonec přimícháme mouku s kypřicím práškem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme těsto a dáme péct.
Vychladlý korpus
rozkrojíme, potřeme marmeládou a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a cukrem. Část si necháme na ozdobení spolu s jahodami, které naskládáme na korpus a zalijeme želatinou. Výsledný dort můžeme ještě dozdobit hoblinkami bílé čokolády a strany obsypat kokosem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Andrea Porkertka Andrea Porkertka | 13. května 2010 v 10:59 | Reagovat

Tak už vím, co "vyrobím" přítelovi k narozeninám :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama