Losos s bramborovými rösti a fazolkami

12. června 2010 v 15:14 | tmobilek |  Ryby

Potřebujeme (2osoby)
  • losos (1 podkova/osobu)
  • 100g fazolových lusků
  • 500g brambor
  • máslo
  • ½ balení fazolových lusků
  • citron
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • křenová omáčka: jogurt, křen (křeník), hořčice, cukr

Postup
Den předem (nebo ráno) si uvaříme v osolené vodě brambory ve šlupce, které po vychladnutí oloupeme a dáme do chladu. Vaříme cca 10min, NE úplně doměkka. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, opepříme (podle chuti můžeme přidat i jiné koření nebo trochu sýra) a lehce promícháme. Na suché pánvi pečeme malé placičky. Lososa opepříme čerstvým pepřem, osolíme, můžeme zakápnout citronem a pečeme v troubě/smažíme na troše oleje/grilujeme. Fazolky pár minut povaříme v osolené vodě, tak aby byly ala dente, slijeme a rychle propláchneme ledovou vodou, ať si zachovají barvu. Přidáme k nim lžíci másla a lehce ještě orestujeme. Můžeme podávat s křenovou omáčkou, kterou si připravíme z hořčice, křeníku, jogurtu a trochy cukru (podle potřeby).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Denišqua Denišqua | E-mail | 30. listopadu 2010 v 8:57 | Reagovat

NO DOBRÝ,ALE BUDOU TY BRAMBORY DRŽET TVAR,KDYŽ TAM NENÍ ŽÁDNÉ POJIVO?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama