Sýrová omáčka na těstoviny

18. června 2010 v 12:36 | Kláruše |  Bezmasá jídla
syrova omacka

Potřebujeme
  • hrnek mléka
  • 4 plátky toastového sýra (jak jsou balené po jednom)
  • lžíce světlé jíšky
  • možno přidat bylinky - bazalka, pažitka, ...
  • i jako omáčka k masu - např. kuřecí, sójové

Postup
Mléko s natrhanými kousky sýra přivedeme k varu a přidáme lžíci jíšky. Za stálého a důkladného míchání přivedeme k varu a vaříme do požadovaného zhoustnutí. Bylinky přidáváme nakonec, pokud chceme omáčku k masu, vhodíme jej do omáčky chvíli po tom, co jsme přidali jíšku. Superrychlý oběd, i s uvařením těstovin nezabere víc jak deset minut!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 .... .... | 25. října 2012 v 22:13 | Reagovat

Na plotně mi to stálo půl hodiny a na začátku se mi to srazilo:D a vůbec to nezhoustlo tak sem to vzdala a vyhodila:D

2 klarka91 klarka91 | 27. října 2012 v 6:20 | Reagovat

dělalas to s tím plátkovým baleným sýrem? takovým tím polomazlavým, co se dává do toastů?

3 .... .... | 27. října 2012 v 10:33 | Reagovat

jou dělala, ale na tom mléku se mi udělala myslim že z tý jíšky takový hrutky,:D a netuhlo to, tak asi blbá jíška,:/:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama