Čočka na zelenině

22. července 2010 v 22:49 | Petra |  Bezmasá jídla
Čočka na zelenině

Potřebujeme (na 2 porce)
  • 130g čočky
  • 100g balkánského sýru
  • 1 menší cuketa
  • 2 střední rajčata
  • 1 střední paprika
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, sladká paprika, oregáno, tymián, provensálské koření, kmín

Postup
Čočku na 2 hodiny namočíme do vody, vodu poté slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka. Dáme do sítka okapat. Jak se bude čočka vařit, tak si všechnu zeleninu nakrájíme na drobno. Ve velké pánvi na oleji či másle zpěníme cibuli, poté přidáme česnek, za chvíli cuketu a papriku a po chvíli rajčata. Necháme podusit do měkka (trvá to chvilku, tak 5 minutek asi). Přidáme koření - od každého cca půl lžičky (bylinky můžou být i jiné - místo oregána a prov. koření třeba saturejka a estragon), promícháme a před koncem přimícháme čočku a na malé kostky nakrájený sýr. Krátce prohřejeme.

Moc esteticky jídlo nevypadá to přiznávám, ale je to fakt moc dobré, rychlé a zdravé.:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bibi Bibi | Web | 22. července 2010 v 22:58 | Reagovat

hezky

2 Týna.MAT Týna.MAT | E-mail | Web | 22. července 2010 v 23:02 | Reagovat

Vypadá to zajímavě a určitě to stojí za ochutnání.. :)

3 Jitula Jitula | 23. července 2010 v 10:09 | Reagovat

rozhodně vyzkouším :)

4 Denča Denča | 26. července 2010 v 12:40 | Reagovat

Právě jsem to doobědvala, moc moc dobré! :-) sobě jsem si ještě přidala dvě lžičky kečupu a mňam :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama