Jahodové řezy

2. července 2010 v 19:46 | Denča |  Nepečené dezerty

Jahodové kostky

Potřebujeme
  • dětské nebo cukráršké piškoty (já použila cca pytlík dětských)
  • máslo dle potřeby (cca 3/4)
  • 200g jahod
  • 1 šlehačka 33%
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
  • moučkový cukr dle chuti
  • želatina (nejlépe červená)

Postup
Tyto řezy jsem dělala do plastové misky o velikosti 27x17 cm. Vezmeme si velkou hrst piškotů, které na jemno rozmixujeme a vysypeme do prázdné misky. Rozehřejeme si máslo do tekuta. Po lžících přidáváme máslo k piškotům a lžící nebo rukou hněteme, dokud nám nevznikne takové těstíčko (máslo přidáváme dle chuti a dle potřeby). Tuto směs si vysypeme do plastové misky popřípadě dortové formy a uděláme tenčí vrstvu (viz foto). Piškoty ke dnu misky hodně umačkáme lžící, aby se těsto při krájení nerozsypalo.  Na tuto vrstvu pokladame ještě celé piškoty (stačí jedna vrstva celých piškotů). Komu by se nechtěla dělat ta spodní, nemusí, ale udělala jsem to tak proto, aby mi náplň neprotekla. Dále jahody rozmixujeme s moučkovým cukrem. Potom ušleháme šlehačku do tuha a smícháme s rozmixovanými jahodami. Ihned poté si do větší misky připravíme dle návodu želatinový ztužovač a přidáme do něj rozmíchanou směs šlehačky a jahod s cukrem. Vše dobře promícháme a nalijeme na piškoty. Dáme ztuhnout do lednice. Až bude řez ztuhlý, tak si uděláme želatinu (nejlépe červenou) a zalijeme řez. Já jsem neměla přímo želatinu, ale dortové želé, proto ho nemám úplně tuhé a hladké. Jinak doporučuji extra silnou želatinu od Dr. Oetkera. Přeji dobrou chuť :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 papame papame | 3. července 2010 v 0:34 | Reagovat

moc dekuju za pomoc denco :)

2 Ondra Ondra | Web | 3. července 2010 v 16:15 | Reagovat

Díky za radu, udělám foto...

3 Denča Denča | 4. července 2010 v 11:16 | Reagovat

nemáš vůbec zač Klárko, ráda pomůžu :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama