Kuřecí maso a rýže na kari s cibulkou a rozinkami

25. července 2010 v 16:37 | Denča |  Drůbeží maso
kuřecí

Potřebujeme (1 porce)
  • cca 120g kuřecích prsou
  • 2 lžičky sýru gervais 
  • 2 lžičky hořčice (nemusí být)
  • pórek (nemusí být)
  • trošku mléka
  • cibuli
  • 60g rýže za syrova
  • hrst rozinek
  • kari koření
  • sůl

Postup
Rýži uvaříme dle návodu. Na pánvi si dozlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme uvařenou rýži, kari koření a rozinky předem spařené ve vodě, osolíme. Dále zvlášť na pánvi orestujeme na kousky nakrájené, osolené kuřecí maso. Poté ho podlijeme vodou a necháme dusit dokud nezměkne. Po vyvaření vody přidáme maličko mléka, sýr gervais, kari koření, hořčici a můžeme i pórek. Chvilku promícháváme na pánvi a vznikne nám omáčka. Hotovou rýži s masem můžeme promíchat dohromady nebo podávat zvlášť jako to mám já. Přeji dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 25. července 2010 v 17:30 | Reagovat

a tak to vypada luxusne:)

2 Denča Denča | 25. července 2010 v 22:08 | Reagovat

A je to fakt moc dobré, hlavně tu rýži miluju :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama