Kuřecí vývar s drobením

27. července 2010 v 14:24 | Jiťule |  Polévky
uřecí vývar s drobením

Potřebujeme
  • 200g kuřecí krky/křídla
  • nové koření, bobkový list
  • pepř celý, sůl
  • cibule se slupkou
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • hrubá mouka
  • 1 vejce
  • pažitka

Postup
Očištěné kuřecí krky/křídla vložíme do cca 1,2l vody s omytou cibulí, očištěnou zeleninou a kořením (5kuliček pepře, 3kuličky nového koření, 2bobkové listy, trocha soli), vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, obereme a čisté maso pokrájíme do polévky. Zeleninu vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky (já jsem použila strouhanou domácí zeleninovou směs do polévky). Cibuli a koření vyjmeme a vyhodíme. Z vajíčka a mouky vypracujeme tuhé těsto, které strouháme do vařící polévky. 2-3minutky povaříme, popř. dochutíme a můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama