Květákový nákyp s nivou

30. července 2010 v 14:55 | Petra |  Zeleninová jídla
Květákový nákyp s nivou

Potřebujeme
  • 1 květák (nebo půlka velkého)
  • 250g nivy
  • 200g žampiónů
  • 1 cibule
  • 2 PL ovesný vloček
  • 3 vejce
  • sůl, bílý pepř, drcený kmín a strouhanka dle potřeby
  • 1 pikantnější klobása - nemusí být :-)

Postup
Květák si uvaříme skoro do měkka a posekáme na drobno. Nakrájené žampiony podusíme na lžíci tuku, a když se šťáva vydusí přidáme na drobno nakrájenou cibuli a chvíli společně podusíme. Posekaný květák smícháme se žampionovou směsí, nastrouhanou nivou, žloutky, vločkami a případně i nakrájenou klobáskou. Osolíme (lehce, je tam slaná niva!!!), opepříme a okmínujeme. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme. Pečeme ve vymazaném pekáčku (nebo pečící papír) na 175°C cca 25-30 min do růžova.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 shay shay | Web | 28. září 2016 v 9:01 | Reagovat

nejvýhodnější nebankovní půjčka [:tired:]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama