Pohankový zeleninový nákyp

27. července 2010 v 14:44 | Jiťule |  Bezmasá jídla
Pohankový zeleninový nákyp

Potřebujeme
  • 150g pohanka
  • 200g mražená zelenina směs
  • vejce
  • tvaroh
  • 2ks nízkotuč. tavený sýr
  • koření, sůl
  • tuk na vymazání

Postup
Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou (1díl pohanky na 1,5dílu vody), promícháme a přikryjeme. Necháme 10min. nabobtnat. Mezitím si rozmrazíme zeleninu (v mikrovlnce nebo orestovat na pánvi). Tvaroh, žloutek, sýr, koření (použila jsem "Grilovací česnekové") a špetku soli důkladně vymícháme. Bílek vyšleháme zvlášť. Do směsi vmícháme pohanku, zeleninu a nakonec opatrně sníh z bílku. Vložíme do vymazané formy a zapékáme v troubě asi na 220°C 30min. Možno při podávání dochutit kečupem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 27. července 2010 v 18:03 | Reagovat

tak toto vypada moooc dobre

2 Petra Petra | 28. července 2010 v 9:36 | Reagovat

hmmmmmmmmmm:-)

3 angelik angelik | 8. srpna 2010 v 13:26 | Reagovat

tak jsem vyzkousela,pridala jsem si do toho jeste + uzene tofu,zeleninovou smes jsem dala asijskou a to bylo proste bajo:)diky,jito,moc moc dobre!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama