Rajská omáčka se sekanou a těstovinami

17. července 2010 v 23:46 | Jiťule |  Vepřové a mleté
Rajská omáčka se sekanou a těstovinami

Potřebujeme

Rajská omáčka:
  • 1- 2PL máslo
  • hladká mouka
  • voda
  • protlak 115ml
  • 2-3PL kečup
  • nové koření, bobkový list, pepř celý
  • sůl, cukr moučka

Sekaná s tvarohem:
  • 500g mleté maso
  • 125g tvaroh
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 4-5 stroužky česneku
  • majoránka, kmín, bazalka
  • sůl

Postup

Rajská omáčka:
V hrnci rozpustíme máslo, postupně přidáváme hladkou mouku dle potřeby a mícháme dokud nevznikne jíška 2. stupně. Protlak a kečup si rozmícháme ve vodě, nalijeme do hrnce, dobře promícháme. Přidáme koření a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Vody přidáváme podle toho, jak hustou omáčku chceme. Nakonec dochutíme solí, popř. cukrem. 

Sekaná s tvarohem:
Všechny ingredience společně spojíme (nejlépe to jde v míse rukama), strouhanky přisypáváme dle potřeby. Utvoříme šišku, kterou vložíme do pekáče. Polijeme vodou a dáme péct do trouby na 250°C cca hodinu. Během pečení poléváme. Když má sekaná hnědozlatou kůrčičku, je hotová.

Jako příloha se nejlépe hodí těstoviny.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 18. července 2010 v 10:02 | Reagovat

Jéééééééééé Jíťo to není fér:-DDD Včera jsem dělala karbanátky s tvarohem - skoro to samý jak děláš tu sekanou, akorát jsem to nepekla jako šišku ale jako karbenátky:-DDD a na 500g masa 250g tvarohu, namočená houska, koření a lehce strouhanky a bez vajec...a bylo to výborné a tak říkám, že to vyfotím a dám na blog...a ty mě takhle předženeš...že se nestydíš!!!:-DDDDDD

2 Angelik Angelik | 18. července 2010 v 11:07 | Reagovat

ajeee,rajska..nejoblibenejsi jidlo meho detstvi a dospivani:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama