Třešňová bublanina

19. července 2010 v 15:52 | Petra |  Dezerty a moučníky

Třešňová bublanina

Potřebujeme
  • 4 vejce
  • 250g cukru moučka
  • 300g polohrubé mouky
  • 8 lžic vody
  • 8 lžic oleje
  • prášek do pečiva
  • ovoce - třešně nebo jiné
  • tuk a mouku na pečící formu

Postup
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky si vyšleháme s cukrem. Přidáme olej a vodu a znovu šleháme. Přisypeme mouku a prášek do pečiva a šleháme (je-li těsto moc tuhé, přidáme ještě vodu). Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a poklademe ovocem - v mém případě vypeckovanými a omytými třešněmi. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud není hotová.:-) Zkoušíme špejlí.

Neodbývejte šlehání - je pak nádherně vysoká a nadýchaná.:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama