Špenátové noky

10. srpna 2010 v 11:55 | tmobilek |  Zeleninová jídla
Špenátové noky

Potřebujeme
  • 500g mraženého špenátu (použila jsem protlak)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce krupičky
  • 8 lžic hrubé mouky (množství mouky a krupičky je odhad, závisí na špenátu, ale zachovejte poměr 1:2)
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • hermelín/osmažená cibule/máslo

Postup
Nejprve si do hrnce vložíme špenát a necháme ho rozmrazit. Mezitím si v mixéru nasekáme nadrobno cibuli s česnekem. Špenát necháme vychladnout. V míse smícháme špenát s cibulí a česnekem, opepříme a osolíme. Soli může být víc, aby měly noky chuť. Dále přimícháme vajíčka a moukou s krupičkou podle potřeby. Těsto by mělo mít tužší konzistenci. Z těsta vykrajujeme dvěma lžičkami noky, které dáme vařit do vroucí vody. Nejprve zkusíme jeden nok a podle potřeby, pokud se rozpadá, přidáme ještě hrubou mouku. Až noky vyplavou, povaříme je ještě 3min.
Noky můžeme servírovat samostatně s nastrouhaným hermelínem, který špenátovým nokům dodá tu správnou chuť, nebo osmaženou cibulkou. Noky také můžeme podávat jako přílohu například k uzenému masu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 tmobilek tmobilek | 10. září 2010 v 17:25 | Reagovat

Ono to tak nevypadá, ale je to vážně moc dobré :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama