Štrúdl z pivního těsta

14. srpna 2010 v 22:10 | Jiťule |  Dezerty a moučníky
Štrúdl z pivního těsta

Potřebujeme
  • 500g hl.mouky
  • půl Hery
  • půl světlého piva
  • jablka
  • skořice, cukr krystal
  • popř. vlašské ořechy, rozinky
  • vejce na potírání

Postup
Nejdříve si nastrouháme jablka, aby pustili šťávu, kterou pak slijeme. Z mouky, nastrouhané/změklé Hery a piva vypracujeme hladké těsto. Mouku přidáváme podle potřeby, aby se nám těsto nelepilo a bylo vláčné. Polovinu těsta vyválíme na pomoučeném vále, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem a skořicí, příp. ještě ořechy a rozinkami. Svineme v závin, konce trochu přimáčkneme, aby náplň nevytekla. Totéž opakujeme s druhou polovinou těsta. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a šoupnem do trouby vyhřáté na 190 - 200°C. Během pečení potíráme vejcem, aby těsto nepopraskalo a bylo lesklé. Až je závin zlatavý, vyndáme z trouby, necháme vychladnout a můžeme podávat.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama