Amarant

8. září 2010 v 7:20 | Jiťule |  Užitečné informace
Amarant má vysokou výživnou hodnotu, neobsahuje lepek. Ve srovnání s obilím má vyšší obsah bílkovin, má výhodné složení esenciálních aminokyselin, v kombinaci s rýžovou a kukuřičnou moukou dává dokonalé složení bílkovin srovnatelné s bílkovinou vaječného bílku. To umožňuje předcházet nedostatkům některých aminokyselin v potravě. Amarant obsahuje tuky nenasycené(zdravé), výhodné je i jeho složení sacharidů. Zrno obsahuje velké množství vlákniny, minerálů a
 antioxidačních vit. E,C.



http://www.novyvek.cz/?sekce=amarant
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama