Domácí ravioli

8. září 2010 v 0:55 | trnobilek |  Těstovinová jídla

Potřebujeme

Těsto
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • 3 kl olivový olej
  • voda (podle potřeby)
  • sůl
Špenátová náplň
  • špenát
  • riccota
  • parmazán
  • cibule, česnek, muškátový ořech
  • sůl, pepř, olej
Šunková náplň
  • šunka
  • cibule
  • křen (křeník)
  • olej
Sýrová náplň
  • jakýkoliv sýr

Postup
Ingredience na těsto smícháme dohromady a uhněteme vláčné těsto, které necháme minimálně půl hodiny odležet v lednici.
Mezitím si připravíme náplň podle chuti. Můžeme použít sýr, nadrobno nasekanou zeleninu. Nejobvyklejšími náplněmi jsou špenátová, šunková nebo houbová. Na šunkovou si nakrájíme šunku nadrobno a společně s cibulkou osmahneme. Do vychladlé směsi přimícháme čerstvý křen nebo můžeme použít koupený křemík. Pokud se rozhodneme pro špenátovou, tak použijeme mražený nebo čerstvý, který předem spaříme a nakrájíme najemno, v případě mraženého v hrnci rozmrazíme bez přidávání další vody. Do špenátu přimícháme riccotu a parmezán podle chuti a dochutíme solí, pepřem, cibulí, česnekem a muškátovým oříškem.
Těsto vyválíme na co nejtenčí plát a vykrájíme pomocí vykrajovátka kolečka. Mezi dvě kolečka dáme malé množství náplně a kraje vidličkou pečlivě stlačíme. Vaříme v osolené vroucí vodě. Až těstoviny vyplavou na hladinu 3 min povaříme a podáváme s osmaženou cibulkou, máslem, strouhaným máslem, zelím nebo pouze se zeleninovou přílohou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 klarka91 klarka91 | 9. září 2010 v 4:02 | Reagovat

to vypada luxusne! :)

2 tmobilek tmobilek | 10. září 2010 v 17:23 | Reagovat

A taky to i luxusně chutná, pokud se to dobře uvaří ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama