Jáhelník

8. září 2010 v 1:03 | trnobilek |  Sladká jídla
jahelnink

Potřebujeme
  • 250g jahel
  • 500ml mléka
  • 3 vejce
  • 1 tvaroh
  • ovoce (švestky, meruňky, sušené ovoce, strouhané jablko)
  • máslo
  • cukr, skořice, sůl

Postup
Jáhly spaříme vroucí vodou a vaříme je 20-30 minut v osoleném mléce. Do uvařených jáhel vmícháme cukr' skořici, žloutky' trochu másla a tvaroh. Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Do máslem vymazané mísy nalijeme půl jahelné kaše a pokládáme na ni ovoce' které máme rádi. Poté opět zalijeme jahelnou kaší . Zapečeme 40 minut při 180 °C. Jahelník naporcujeme a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 8. září 2010 v 12:25 | Reagovat

je to jem mala obmena od toho,ktery delavam ja,ale vyzkousim:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama