Jáhelník se zelím a tofu

8. září 2010 v 1:27 | Angelik15 |  Bezmasá jídla

Potřebujeme (3 porce)
  • 180 g jáhel + 750 ml vody
  • sůl
  • 1 lžička koření horalka
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • bazalka
  • 1 větší bobkový list
  • 1 lžička sojové omáčky
  • cibule
  • 200 g kysaného zelí bez nálevu
  • 2 velká vejce nebo 3 menší (bílky oddělit na sníh)
  • 200 g tofu

Postup
Jáhly zalijeme studenou vodou, přidáme veškeré koření a dáme je vařit, dokud se voda nevyvaří. Po uvaření vyjmeme z jáhel bobkový list. Cibuli nakrájíme na jemno a tofu na kostičky, kysané zelí bez nálevu překrájíme na drobnější kousky a vše přimícháme k jáhlové směsi. Těsto mírně osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Pak přidáme žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh a opatrně jej vpravíme do těsta. Do pekáčku vložíme papír na pečení a navrstvíme na něj připravené těsto(já jsem jej dělala v zapékací misce bez pečícího papíru,tak si vyberte ,co je lepší pro vás). Pečeme při 190-200°C cca 40 min. Moc dobrá je k tomu červená řepa:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 8. září 2010 v 22:44 | Reagovat

toz to si urco udelam:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama