Nori čočka

11. září 2010 v 15:14 | Angelik15 |  Bezmasá jídla

nori čočka

Potřebujeme (na 3 porce)
  • 180g čočky
  • balení robi masa
  • 2-3 mrkve
  • koření
  • nori vločky (mořská řasa)
  • solamyl (cca 6-10g)

Postup
Čočku necháme nabobtnat přes noc. Druhý den ji scedíme a dáme odkrytou vařit v 650ml studené vody. 
Dále si očistíme mrkev a nakrájíme ji na kostičky stejně jako robi maso (cca 300g). Po 15 minutách varu čočky přihodíme do hrnce nakrájenou mrkev a dál vaříme na mírném plameni. Do hrnce teď také přidáme nori vločky, lžičku horalky, lžičku oregana, 1/2 lžičky bazalky a mletého kmínu a sójovou omáčku dle chuti. Směs osolíme a opepříme. Když je čočka i mrkev měkčí, odstavíme hrnec z plotny a směs projedeme ponorným mixérem a zhruba polovinu jí rozmixujeme. To nám jídlo krásně zahustí. Vrátíme zpět na plotnu a přidáme robi maso a vše povaříme ještě cca 15 min. Pokud se nám čočka zdá řídká,přilijeme na závěr solamyl rozmíchaný v troše vody.

Chutná to opravdu skvěle, nenechte se odradit vzhledem. Myslím,že čočku jsem nikdy nejedla radši :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Pavla Pavla | E-mail | 10. ledna 2011 v 19:24 | Reagovat

Vzhled je opravdu trošku odrazující, ale chuťově je čočka vynikající:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama