Hovězí kostky na olivách

26. října 2010 v 18:02 | Peťka |  Hovězí maso
Hovězí kostky na olivách


Potřebujeme (rozpis na 4 porce)
  • 600-650g kvalitního hovězího (např. zadní)
  • 1 větší mrkev
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2dcl červeného vína
  • 140g zelených oliv bez pecky
  • 3/4 šálku masového vývaru
  • drcený rozmarým
  • sůl
  • pepř

Postup

Maso nakrájíme na kostky a krátce opečeme na oleji, aby se zatáhlo. Přidáme
kolečka mrkve, na jemno nakrájenou cibuli a česnek a zalijeme vínem a vývarem.
Okořeníme - asi 1KL rozmarýnu, trochu pepře a soli. Dusíme do měkka (cca 1
hodinu, záleží kvalitě masa). Poté dle potřeby zahustíme trochou solamylu
rozmíchaného ve vodě (stačí 1KL). Přidáme nakrájené olivy a prohřejeme. Podáváme
s těstovinami (nebo s rýží).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikola Nikola | 27. října 2010 v 12:01 | Reagovat

Nemohly by jste prosím přidat aspon ještě jeden přibírací jídelníček?:)

2 Simka Simka | 4. listopadu 2010 v 12:45 | Reagovat

Zkus fórum na lide.cz - Zdravé papání a vše kolem něj, tam ti poradíme..:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama