Jemné ovocné knedlíky z toastového chleba

30. října 2010 v 21:38 | Denča |  Sladká jídla
Jemné ovocné knedlíky z toastového chleba

Potřebujeme
  • 250g světlého toastového chleba zbaveného kůrky
  • 150g hrubé nebo polohrubé mouky (v receptu je hrubá, já dala polohrubou)
  • 500g polotučného měkkého tvarohu
  • 100g změklého másla
  • 100g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • dvě špetky soli (do těsta a do vody)
  • ovoce (já použila kompotované broskve)
Na posyp:
  • tvrdý tvaroh
  • cukr moučka
  • rozpuštěné máslo

Postup

Toastový chléb zbavený kůrky velmi jemně nastrouháme (já použila robot).  Hmotnost chleba je uváděna už bez kůrky. Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Poté z něj tvoříme malé knedlíky naplněné ovocem. Vkládáme do vroucí vody (osolené špetkou soli) a vaříme 8 minut. Podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. Samozřejmě vše podle chuti, vynikající jsou i samotné. Z sebe můžu říct, že jsou to nejlepší knedlíky, jaké jsem kdy jedla. Přeji dobrou chuť :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jitul Jitul | 3. listopadu 2010 v 14:59 | Reagovat

Týýýjo... to je mi novinka, určitě vyzkouším!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama