Kuře na víně

3. října 2010 v 14:12 | Jiťule |  Drůbeží maso

kuře na víně

Potřebujeme
  • 1ks kuře/4ks kuř.stehna
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2ks bobkový list
  • tymián
  • jalovec
  • sůl, ml. pepř
  • 100g anglické slaniny
  • 300ml červeného vína
  • olej

Postup
Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme. Na pánvi s olejem zprudka opečeme kuře ze všech stran. Opečené kuře vyjmeme a vložíme do pekáčku. Porce kuřete opepříme a osolíme. Do výpeku vložíme cibuli na kostičky, nakrájenou slaninu, česnek, tymián, bobkový list a jalovec. Vše orestujeme a zelejeme vínem. Směs nalijeme na kuře, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 250°C asi na hodinu. 15min. Před dokončením alobal odkryjeme, aby se udělala kůrčička. 
kuře na víně1
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Denča Denča | 7. října 2010 v 17:57 | Reagovat

dneska bylo k obědu, místo slaniny sem ale dala šunku a bylo to luxusníííííííííí :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama