Medové kuře

4. října 2010 v 15:25 | Petra |  Drůbeží maso
kuře na medu

Potřebujeme
  • kuřecí řízky nebo kuřecí paličky či křidýlka (paličky doporučuju)
  • asi 50-70g másla
  • 2 PL medu
  • 1 KL zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • sójová omáčka
  • pepř

Postup
Máme-li kuř. prsní řízky, tak je lehce naklepeme nebo použijeme Tenderizer (je to super věcička - zjemní maso, lépe se do něj dostane koření či marináda a není pak tak vysušené, jako když se rozmlátí paličkou). V kastrůlku rozehřejeme máslo s medem, přidáme citrónovou šťávu, zázvor, trochu pepře a trochu sójové omáčky. Případně osolíme, ale není nutné, sójovka je dost slaná. Necháme trochu vychladnout a vložíme do ní kuře. Necháme marinovat min. 3 hodiny, ale čím déle tím lépe. Plech či pekáček vyložíme papírem (ale pořádně, když se marináda připeče k pekáčku, strašně špatně se to myje) a kuře i s marinádou na něj přendáme. Pečeme ve vyhřáte troubě na 220°C asi 25-30 min dozlatova.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 žužu žužu | Web | 4. října 2010 v 15:27 | Reagovat

ahoj nechceš si u mě na blogu zahrát hru s pixelkama ? pokud ano zajdi na můj blog
PS:nenašla jsem u tebe rubriku reklamy

2 fresa92 fresa92 | 4. října 2010 v 17:28 | Reagovat

To vypadá skvěle, určitě vyzkouším :)

3 Efka Efka | 9. října 2010 v 17:41 | Reagovat

vypada to luxusne:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama