Sekaná se sýrem

16. října 2010 v 13:59 | Petra |  Vepřové a mleté
Sekaná se sýrem

Potřebujeme
  • 400g mletého masa (hovězí či mix)
  • 100g strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • strouhanka na zahuštění
  • 1 menší cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • koření na mleté maso nebo směs koření dle chuti

Postup
Ve větší míse smícháme: maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a sýr. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme také přidat trochu mléka pro jemnější chuť. Okořeníme dle chuti. Z hmoty vytvaruje šišku (nebo dvě malé) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 220°C asi 40-45 min. Prvních 20-25 min přikryté a potom odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička. Podle potřeby během pečení podléváme a sekanou občas přelijeme vypečenou šťávou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama