Šmakoun se zeleninou a rýží

28. října 2010 v 18:00 | Dewora |  Bezmasá jídla
makoun se zeleninou a rýží

Potřebujeme

Na omáčku:
  • půl cibule
  • 6 listů bazalky
  • hrst nakrájených žampionů
  • hrst pórku jemně nakrájeného na kolečka
  • šmakoun nakrájený na plátky
  • sójová omáčka
  • sůl
  • kmín
  • olej
  • solamyl
Na přílohu:
  • 60g rýže
  • kousek cibule
  • oříšek másla

Postup
Nakrájíme cibulku, žampiony a pórek. Orestujeme na troše oleje, osolíme, okmínujeme a přidáme sójovku. Poté přidáme trošku vody a dusíme. Po 10 minutách přidáme nakrájeného šmakouna a chvilku dusíme. Na závěr přidáme nasekanou bazalku a zahustíme solamylem.

Rýže: máslo rozpustíme a přidáme rýži s nadrobno nakrájenou cibulkou. Chvilku smažíme, poté přilijeme horkou vodu a cca 25 minut dusíme, záleží na rýži.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama