Italské špagety

18. listopadu 2010 v 17:40 | Lenka.Turonova
Italské špagety

Ingredience (rozpis pro 2 osoby)

  • 170g špaget
  • 4 rajčata
  • petržel
  • malý hermelín
  • olivový olej
  • olivy
  • oregano, tymián
  • sůl, pepř

Postup

Do horké osolené vody s lžící olivového oleje dáme vařit špagety. Přidáme k nim na kostičky
nakrájenou petržel. Mezitím sloupneme z rajčat slupky a nakrájíme je na kostičky. Totéž uděláme i
s cibulí. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a po chvíli také rajčata. Osolíme, opepříme,
přidáme oregano, tymián a přimícháme špagety. Nastrouháme si sýr a nakrájíme olivy, které
vmícháme už bez vaření do špaget. Zdobíme sýrem a celými olivami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Josef 6378 Josef 6378 | 22. listopadu 2010 v 12:46 | Reagovat

Podle názvu bych soudil, že sou to spaghetti, které budou vystihovat italskou kuchyni, ale silně pochybuji, že by v Itálii nasypali na spaghetti hermelín. Stějne tak se divím, že v přísadách není bazalka, která se naopak používá téměř na všechny italské spaghetti. Ještě jedna poznámka, na vaření a do těstovin se mnohem více hodí olivy černé.

2 Tmobilek Tmobilek | 26. listopadu 2010 v 18:58 | Reagovat

Oki, tak si to můžeš přejmenovat na české špagety ;-)

3 Josef 6378 Josef 6378 | 18. prosince 2010 v 8:39 | Reagovat

Dávalo by to větší smysl, ale i tak, spaghetti nemaj s českou kuchyní nic moc společnýho, v český kuchyni se vařej spíš nudle, nicméně, mohu Vás ujistit, že pravé italské spaghetti chutnjí vždy líp, jak české imitace spaghett

4 Madole Madole | 18. ledna 2011 v 9:59 | Reagovat

Naprosto souhlasím s Josefem 6378! Zrovna dnes budu dělat Spaghetti alio olio... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama