Jablková buchta

18. listopadu 2010 v 14:43 | Dewora |  Dezerty a moučníky
Jablečná buchta

Ingredience (množství na klasický pekáček)

  • 1 hrnek nastrouhaných jablek
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • nakrájené jablko
  • skořice
  • kakao
  • prášek do pečiva

Postup

Nejprve nastrouhaná jablka promícháme se skořicí. V misce utřeme vejce s cukrem, přidáme olej a podle chuti kakao. Poté smícháme mouku s práškem do pečiva a pomalu vmícháváme do směsi. Celé promícháme s nastrouhanými jablky. Pekáč vymažeme nebo použijeme pečící papír, vlijeme polovinu směsi, tu poklademe na kostičky nakrájeným jablkem a dolijeme zbytkem těsta. Pečeme na 180 stupňů vyhřáté troubě 30 minut. Kdo má rád, může po upečení propíchat špejličkou a zalít čokoládovou polevou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama