Kuře na medu

1. listopadu 2010 v 20:35 | Gajsihy |  Drůbeží maso
Kuře na medu


Potřebujeme (rozpis na 4 porce)
  • kuřecí řízky
  • sůl
  • pepř
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • mletý zázvor
  • med
  • vetší cibule
  • horčice
  • máslo


Postup

Nakrájíme cibuli (na fotce jsou větší kousky) najemno a dáme naspod pekáčku, na to položíme kuřecí osolené a opepřené, na to máslo (cca 1/3). Dáme péci.
Mezitím si připravíme směs ze šťávy z pomeranče, 4-8 lžic medu (dle sladkosti medu), 2 lžic horčice a půl lžičky zázvoru. Tuto směs důkladně promícháme a potíráme jím maso každých 10 minut. Doporučuju po půl hodině maso otočit. Pečeme hodinu či kousek déle.
Podáváme s rýží.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 1. listopadu 2010 v 20:39 | Reagovat

to vypada luxusne!

2 Denišqua Denišqua | E-mail | 4. prosince 2010 v 18:07 | Reagovat

mno..to teda ju! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama