Peřinová buchta

22. listopadu 2010 v 21:53 | Jitul |  Dezerty a moučníky
Peřinová buchta

Ingredience
  • 2ks pudink vanil. v prášku
  • 1l mléko
  • 2ks vanil. cukr
  • 250g hl.mouka
  • prdopeč
  • 200g cukr moučka
  • 3PL olej
  • 4 vejce
  • 2ks zakysaná smetana 11%
  • 1ks skořicový cukr
  • hrubá mouka
  • tuk 

Postup

Nejprve si uvaříme pudink (osladíme vanil. cukry), necháme trochu vychladnout. Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme mouku s prdopečem a olej. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a na syrové těsto nalijeme rovnoměrně pudink. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C (na začátku pečení stáhneme na 200°C) asi 30min. Po upečení na horkou buchtu rozetřeme smetany a posypeme skoř. cukrem. Necháme vychladit. 
Tato buchta je spíš takový "zákusek", jí se lžičkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 klarka91 klarka91 | 23. listopadu 2010 v 13:25 | Reagovat

vypada luxusne! :) zkusim!

2 Jitul Jitul | 23. listopadu 2010 v 17:44 | Reagovat

a chutná ještě líp :)

3 Kandee Kandee | 23. listopadu 2010 v 20:29 | Reagovat

Tak to je přesně moje gusto :o). Já nadycháné ráda :-)

4 dewora dewora | 25. listopadu 2010 v 14:06 | Reagovat

je tenhle recept možný i s poloviční dávkou cukru (klidně i míň) nebo by to pak nedrželo pohromadě? :D

5 Jitul Jitul | 27. listopadu 2010 v 10:19 | Reagovat

dávku cukru jsem již snižovala, přítel si už stěžoval, že to není sladký :D

6 dewora dewora | 27. listopadu 2010 v 20:55 | Reagovat

:D já právě zrovna nesladím, tak pro mě to bude ideální

7 efie efie | 3. prosince 2010 v 16:09 | Reagovat

tak tahle buchta je bezkonkurenční, fakt mňamka :)

8 Lucka Lucka | 11. dubna 2012 v 17:21 | Reagovat

No tak já jsem to dělala ve škole v kroužku vaření ale muže na to být jaky koliv puding.Jinak je to mnamka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama