Rajčatový nákyp

23. listopadu 2010 v 17:58 | Kandee88 |  Zeleninová jídla

Rajčatový nákyp

Ingredience

  • 120g celozrnných těstovin 
  • cherry rajčata (1 balení)
  • 2 rajčata (tvrdá)
  • 4 bílky
  • 4 - 6 plátků ementálu
  • olej
  • česnek, cibule
  • sůl, pepř
  • bazalka, provensálské koření, muškátový oříšek

Postup

Těstoviny vaříme max. 5 minut a necháme asi 2-3 min. dojít. Mezitím si připravíme základní rajčatovou omáčku. Na lžičce oleje necháme zpěnit na drobno pokrájenou cibuli. Následně přidáme na plátky pokrájený česnek, který chvilku restujeme spolu s cibulí. Nyní je čas přidat na drobno nakrájená cherry rajčata (komu vadí slupky, rajčata nejdříve spaří a slupky oloupe). Vaříme na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, lehce osolíme a rozmixujeme (omáčka by měla být hustá). Dále ještě zbývá zbytek rajčat nakrájet na tenká kolečka a vyšlehat tuhý sníh ze 4 bílků. Do vyložené zapékací misky vložíme ½ z těstovin. Zalijeme rajčatovou omáčkou, proložíme 2 plátky ementálu, přidáme ½ z vyšlehaných bílků a poklademe nakrájená rajčata. Posypeme kořením dle chuti a celý proces znovu opakujeme. Na poslední vrstvu rajčat můžeme opět položit sýr. Pečeme raději pomalu, tzn. na 180° přibližně 30 minut (dle trouby).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dewora dewora | 23. listopadu 2010 v 21:45 | Reagovat

tohle se mi zamlouvá :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama