Uzené se švestkovou omáčkou a bramborovými knedlíčky

22. listopadu 2010 v 22:02 | tmobilek |  Vepřové a mleté
Uzené se švestkovou omáčkou

Ingredience (rozpis pro 4 osoby)
  • 4 plátky uzeného maso
knedlík:
  • 1kg brambor
  • 5 lžic hrubé mouky
  • 2 lžíce krupice
  • 2 vejce
  • sůl
švestková omáčka:
  • povidla
  • vývar z uzeného masa
  • skořice
  • lžíce medu
  • citronová šťáva
  • 1,5 dl červeného vína

Postup

Den předem si uvaříme oškrábané brambory. Několik naběraček vývaru z uzeného masa nalijeme do hrnce a zahřejeme. Přimícháme povidla, dostatek aby byla omáčka hustší, a rozpustíme je. Přidáme víno, skořici, med, citronovou šťávu a necháme projít varem. Pokud by byla omáčka i tak příliš řídká, můžeme ji zahustit jíškou z lžíce hladké mouky, kterou rozmícháme ve studené vodě.
Vložíme uzené maso do omáčky a necháme ho prohřát. 
Mezitím si do mísy nastrouháme najemno uvařené brambory, přidáme vejce, mouky a krupici a vypracujeme těsto. Pokud se těsto stále lepí, přidáváme postupně krupici a mouku. Vyválíme válečky, které nakrájíme na malé knedlíčky, které ještě obalíme v mouce, aby nebyly po uvaření příliš kluzké. Necháme vařit dostatek osolené vody a postupně do ní naházíme knedlíčky, které vaříme asi pět minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření slijeme do mísy a můžeme přidat ještě trochu másla, aby se neslepily.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Streee Streee | 22. listopadu 2010 v 22:07 | Reagovat

Co to je za porci na té fotografii? :O

2 Jitul Jitul | 22. listopadu 2010 v 22:25 | Reagovat

asi degustační :)

3 angelik15 angelik15 | 23. listopadu 2010 v 9:51 | Reagovat

taky bych to tak tipla:DDD

4 tmobilek tmobilek | 23. listopadu 2010 v 20:54 | Reagovat

Jj, to bylo čistě kvůli fotky, pro estetický dojem :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama