Francouzská čokoládová pěna

10. prosince 2010 v 2:27 | tmobilek |  Nepečené dezerty
Čokoládová pěna

Ingredience

  • 180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa)
  • 1 lžíce másla
  • 3 vejce, bílky a žloutky odděleně
  • 2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu
  • 1 lžíce cukru krystal


Postup

Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dáme do ohnivzdorné misky, tu postavíme na hrnec s vroucí vodou a necháme rozpustit.

Pak přimícháme žloutky a případně i cukr. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Jemně ho vmícháme do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělíme do mističek a necháme v lednici ztuhnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 10. prosince 2010 v 17:09 | Reagovat

tak toto vypada luxusne

2 tmobilek tmobilek | 10. prosince 2010 v 18:05 | Reagovat

A chutnalo to taky luxusně. A přitom to není nic složitého.

3 Kandee88 Kandee88 | 12. prosince 2010 v 16:58 | Reagovat

To se hodí i na Silvestra :o). Paráda :-)

4 Hanka Montana Peťková Hanka Montana Peťková | E-mail | 22. července 2012 v 17:49 | Reagovat

Super velmi lahke

5 lenka mrkosová lenka mrkosová | E-mail | 4. září 2013 v 15:13 | Reagovat

to vipadá vážně dobře ale ty žloutky a cukr se vmíchají ještě do teplé čokolády

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama