Kuřecí játrová paštika

10. prosince 2010 v 2:18 | tmobilek |  Drůbeží maso
Kuřecí paštika

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 šalotka, nasekaná
  • 1 velká snítka tymiánu (nebo sušeného)
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • pár plátků anglické slaniny
  • sůl a pepř
  • opečené plátky bagety 

Postup

Játra důkladně očistíme. Ve velké hlubší pánvi zahřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku s česnekem. Pak přimícháme tymián. Necháme minutu rozvonět, přidáme játra a opečeme je dohněda.

Přesuneme směs do kuchyňského robotu a promixujeme na pastu. Přidáme zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několika pulzy promícháme v mixéru. Paštiku rozdělíme do šesti malých misek
nebo jedné větší formy, kterou poklademe slaninou a důkladně hmotu uhladíme.
Necháme v chladu ztuhnout nejlépe do druhého dne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama