Marcipánové brambůrky

22. prosince 2010 v 15:10 | fresa92 |  Drobné cukroví
marcipanove-bramburky

Potřebujeme (na cca 30 kousků)
  • 250 g dětské krupice
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička mandlové esence (Dr. Oetker)
  • dětské piškoty
  • jakýkoliv máslový krém (já použila tento - 100g másla utřeného se 100g moučkového cukru a lžící rumu, ale opravdu záleží na vás, jaký máte nejraději)
  • rum/ pár kapek rumové esence (Dr. Oetker) + mléko + lžička moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa smíchaného se 2 lžícemi moučkového cukru na obalení

Postup
Z krupice, cukru, másla, vody a esence vypracujeme rukama hladké těsto. Dáme ho do sáčku a na 24 hodin do ledničky. Piškoty slepíme po dvou krémem a dáme je také ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí je z obou stran vykoupeme v rumu (nebo v rumové esenci, mléku a cukru). Těsto po částech rozválíme (můžeme ho přitom lehce podsypat cukrem) a vykrájíme kolečka o průměru 8 cm (kdyby se vám těsto hůř rozvalovalo a drolilo, přidejte pár lžic mléka.) Do každého kolečka zabalíme slepený piškot a hotovou "bramboru" obalíme v kakau s cukrem. Uložíme do papírového košíčku a skladujeme v chladu. Můžu jenom doporučit, je to sice trošku pracnější, ale stojí to za to!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kristýna Kristýna | 15. prosince 2012 v 13:38 | Reagovat

zkoušet to budu letos, s krémem z kondenzovaného mléka a másla, tak sem zvědavá

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama