Marocká kaše

4. prosince 2010 v 21:01 | Kandee |  Bezmasá jídla

marocká kaše

Potřebujeme
  • 300g brambor
  • 250g mrkve
  • 150g cizrny
  • hrnek sojového nebo kravského mléka (nepovinné)
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • chilli vločky
  • čerstvě umletý černý pepř, sůl
  • citrónová šťáva


Postup

Minimálně 12 hodin máčenou cizrnu uvaříme do měkka. Brambory a mrkev nakrájíme na malé kostičky a vaříme přibližně 15 minut v páře. Do mixéru dáme uvedené 3 přísady, naředíme nejdříve vodou a rozmixujeme zcela do hladka. Přidáme olivový olej, kmín, česnek a chilli vločky. Opět mixujeme. Kaše bude příliš hustá, naředíme tedy mlékem nebo jen vodou. V míse kaši ještě lehce osolíme a jemně ručně promícháme. Na talíři můžeme kaši polít šťávou z vymačkaného citronu a nezapomeňme kaši lehce opepřit!!! Nejčastěji servírujeme se sázenými vejci nebo hovězími masovými grilovanými kuličkami. Dobrou chuť přeje Kandee :o).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 4. prosince 2010 v 22:20 | Reagovat

pani,tak tohle jsem jeste nikde nevidela

2 Denišqua Denišqua | E-mail | 5. prosince 2010 v 17:55 | Reagovat

Já taky ne..moc vábně to nevypadá :-),ale třeba to bude dobré :-)

3 Kandee88 Kandee88 | 6. prosince 2010 v 17:26 | Reagovat

[2]: Tsss, to je moje nejoblíbenější jídlo :-). Jo akorát to chce pořádně rozmixovat, úplně do hladka :-)

4 angelik angelik | 8. prosince 2010 v 20:32 | Reagovat

klid,kandee.me se to totiz nahodou libi i vzhledove:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama