Pstruh s mandlovou nádivkou

18. prosince 2010 v 22:05 | tmobilek |  Ryby
Pstruh s mandlovou nádivkou

Potřebujeme (pro 4 osoby)
  • 4 pstruhy
  • 2 housky
  • 1 vejce (žloutek + sníh)
  • 2-3 lžíce smetany / mléka
  • hrst nasekané petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 60g mandlí (plátky)
  • sůl, pepř

Postup

Pstruhy očistíme, osolíme a opepříme a naplníme nádivkou. 
Nádivku si připravíme následujícím způsobem. Do misky vložíme změklé máslo, přidáme žloutek, sůl, pepř. Vše společně vymícháme do pěny. Přidáme nakrájenou housku, smetanu/mléko, nasekanou petrželku, mandlí. Zamícháme a zlehčíme tuhým bílkovým sněhem.
Pečeme v troubě cca 30min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 19. prosince 2010 v 6:28 | Reagovat

ja mam pstruhy fakt rada..jediny problem je,ze ja z ryb dokazu pripravit jen filety:(

2 tmobilek tmobilek | 19. prosince 2010 v 12:00 | Reagovat

Nevím, mě se to nezdá příliš složité. Myslím, že to zvládne i začátečník. Stačí jen naplnit rybu, dát do trouby a občas ji obracet. ;-) Zvládla jsem to i v kolejních podmínkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama