Francouzský obrácený jablečný koláč

27. ledna 2011 v 21:32 | Jitul |  Dezerty a moučníky

Obrácený koláč

Ingredience
  • 4-5ks jablek
  • citronová šťáva
  • máslo na vymazání
  • 2PL třtinového cukru
  • 100g máslo
  • 1ks vanilkáč
  • 150g cukru moučka
  • 4vejce
  • 300g polohrubé mouky
  • 1kl kypř.prášku do perníku
  • cca 150ml mléka
  • mletá skořice

Postup

Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a pokapeme citr.šťávou. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem, který pomažeme máslem a rovnoměrně posypeme třtinovým cukrem. Poklademe jablky. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a důkladně vyšleháme. Postupně přidáváme mouky smíchanou s prdopečem a mléko dle potřeby. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na jablka a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 45min. Pokud povrch zhnědne, ale těsto uvnitř ještě není, povrch zakryjeme alobalem.
Pokud chceme nižší těsto volíme menší plech. 
Po upečení překlopíme, sundáme pečící papír a posypeme lehce skořicí. Krájíme vychladlé.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 klarka91 klarka91 | 27. ledna 2011 v 21:35 | Reagovat

tak ten ovsem vypada bajecne!

2 dewora dewora | 27. ledna 2011 v 21:35 | Reagovat

krása :D

3 Luciana Luciana | 28. ledna 2011 v 13:27 | Reagovat

Mno to teda vypadá:-D:-D

4 Ivanka Ivanka | 28. ledna 2011 v 16:01 | Reagovat

je výborný:) dopekla jsem před půl hodinou a už je tam jen jeden kousek:D

5 enferre enferre | 29. ledna 2011 v 11:13 | Reagovat

[3]: ty se asi hodně nudíš, že?:D

6 Denča Denča | 29. ledna 2011 v 14:12 | Reagovat

Určitě hodně brzy vyzkouším, vypadá luxusně :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama