Italské krémové rizoto

29. ledna 2011 v 15:43 | tmobilek |  Drůbeží maso
Italské krémové rizoto

Potřebujeme
  • 320g rýže (kulatozrnné)
  • 4 kuřecí stehna
  • 400g čerstvého nebo zmraženého hrášku
  • cibule
  • 80g másla
  • 40ml olivového oleje
  • hrst jemně sekané zelené petrželky
  • cca 750ml vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
  • sůl, pepř
  • 100g parmezánu (moc mi nechutnal,tak dám příště eidam:-))

Postup

Hrášek krátce povaříme a scedíme. Vývar v hrnci uvedeme do varu (připravíme ho z kuřecích stehen, jehož uvařené maso pak použijeme do rizota), stáhneme plamen a necháme mírně vařit. Ve velkém kastrolu rozehřejeme polovinu olivového oleje i másla a osmahneme na nich jemně nakrájenou cibuli.
Přisypeme rýži a za stálého promíchávání ji několik minut pražíme, aby se zrníčka stejnoměrně obalila a zatáhla. Přilijeme naběračkou horký vývar a všechno dobře promícháme. Postupně přilíváme vývar a stále mícháme, až je rýže na skus. Vývar ale musíme přidávat jen tak, aby byla rýže lehce pod hladinou.
Přimícháme hrášek a kuřecí maso. Jakmile dosáhne rizoto správné konzistence, dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem, máslem a petrželku. Vsypeme ¾ sýra a promícháme. Zbytek sýra použijeme na ozdobu.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama